Even voorstellen: Brenda van der Zwet

Ik ben van huis uit opgegroeid met veel honden. Een leven zonder hond kan ik me niet voorstellen!
In het verleden waren er Poedels, Amerikaanse Cockerspaniels, een Labrador Retriever, Golden Retrievers, een Welsh Springer Spaniel en Curly Coated Retrievers.
Nu ben ik (samen met man en kinderen) eigenaar van drie Curly Coated Retrievers.
Ik doe diverse vormen van training met mijn honden, breng de honden uit op hondenshows en heb tot nu toe twee mooie nesten Curly’s gefokt onder kennelnaam "van Elegast".
Ik ben 12 1/2 jaar instructeur en coördinator geweest bij Hondenschool Dierenbescherming Aalsmeer.

In 2001 ben ik op meer professionele basis actief geworden in de hondenbranche.
Puppytesten afnemen bij fokkers, hondenlessen geven op scholen en interactieve workshops voor verenigingen zijn activiteiten waarvoor ik word ingehuurd.
Tussen 2001 en 2008 was ik werkzaam bij de Dierenbescherming als theorie- en praktijkdocente aan de landelijke instructeursopleiding van de Dierenbescherming. Daarnaast begeleidde ik als mentor enkele van de twintig hondenscholen die de Dierenbescherming toen door het land verspreid had.Naast diverse instructeurscursussen voltooide ik deel 1 van de cursus gedragsbegeleiding “Probleemgedrag bij honden” bij het Van Hall Instituut/DogVision.
Ik behaalde het KK1 diploma. Ook volgde ik verschillen bijscholingen en workshops (ondermeer speuren, TTouch, kalmerende signalen) en de meerdaagse workshop Gedragstesten door ethologe drs J. Bruinsma (in samenwerking met het Martin Gaus instituut).
In 2010 heb ik module A en module B van de opleiding Gedragsbeoordeling bij DogVision met goed gevolg afgerond.
In augustus 2012 heb ik de Instructeursopleiding Treibball gevolgd en het certificaat behaald.
Daarnaast vind ik het zelf opvoeden van en trainen met honden een belangrijke link naar de dagelijkse praktijk van verantwoord hondenbezit.
Op dit moment kan ik me helemaal uitleven met mijn twee jonge Curly Coated Retrievers.
Met mijn oudste Curly heb ik het Cynophilia G&G B en Cynophilia G&G 1 diploma behaald.
Met alledrie doe ik aan Treibball training.
Ik beschouw dit zelf bezig zijn met het opvoeden en trainen van honden als belangrijke bijscholing voor mijzelf als instructeur en hondenmens.

Door middel van DogsTale tracht ik zoveel mogelijk mensen te informeren over het wezen hond en praktische begeleiding te bieden.
Het uitgangspunt is altijd een veilig en ontspannen leerklimaat voor mens én hond.

En: Masja Mulder
In juni 2008 is Masja Mulder de gelederen van DogsTale komen versterken.
Masja verzorgt als vaste instructeur een deel van de lessen aan baas & hond op de hondenschool.
Zij heeft ruim elf jaar ervaring als instructeur bij een hondenschool van de Dierenbescherming, waar ze ook de instructeursopleiding heeft gevolgd.Ze heeft bijscholingen gevolgd over kalmeringssignalen, TTouch en speuren.
Daarnaast heeft Masja een volwassen Labrador waarmee ze na het behalen van het Cynophilia G&G B veel doet aan fiets training en sinds kort ook treibball.

We nodigen u van harte uit om nader kennis te maken met DogsTale!